fbpx
Share
ovčica

Da li je zaista bitno što je neko podigao cene za smeštaj u Srbiji tokom pandemije?

  • 26 jula, 2020

Smeštaj u Srbiji, prema navodima mnogih medija, je naglo poskupeo tokom pandemije zbog korona virusa.

Jedan od tekstova na tu temu možete pronaći OVDE. Ima ih još naravno. Razlog je jednostavan – ljudi ne mogu baš mnogo da biraju i putuju, na primer, u inostranstvo na more tokom leta, kao što su navikli.

Ovo je izazvalo gnev i reakcije građana na društvenim mrežama.

Dobra vest za vas: to što su neki podigli cene za smeštaj u Srbiji ne znači da su svi.

Međutim, da li ovo zaista bitno za vas? Hajdemo redom po pitanjima

U čemu je problem?

Šta kreira cenu bilo čega? Svaki laik za ekonomiju je čuo za onu čuvenu odnos ponude i potražnje. Ako je potražnja za smeštajem porasla, normalno je da raste i cena.

Pročitajte i Kako je korona uticala na privredu Srbije u maju

Da li je to moralno/etički/bezobrazno podići cene u ovakvoj situaciji? Pa znate šta, nije baš da je u pitanju ratno profiterstvo niti su podignute cene osnovnih životnih namirnica. A i na kraju krajeva niko vas ne tera da platite skup smeštaj

Međutim, vi želite da negde odete. Dobra vest za vas: to što su neki podigli cene za smeštaj u Srbiji ne znači da su svi. Recimo autor ovog bloga je napravio popust za prva tri gosta u svom objektu – bukirajte ga OVDE. Skuvaću vam riblji paprikaš besplatno za dobrodošlicu ako ste saznali preko ovog sajta. Ako vam ne odgovara ta ponuda, možete je sami prema svojim interesovanjima napraviti OVDE.

S obzirom da Srbija već neko vreme nema more, ovo leto posetite neke prirodne lepote u planinama ili selima.

Smeštaj u Srbiji

Ovo na slici je jezero u Koloradu. Verovatno ste pomislili da je u Srbiji.

Ruralni turizam – cene uvek povoljne

Naravno postoje i druge destinacije. Možete lako da proverite. Postoje mnogi sajtovi za to. Evo na primer na OVOM možete da vidite i gde možete one čuvene vaučere da iskoristite .

S obzirom da Srbija već neko vreme nema more, ovo leto posetite neke prirodne lepote u planinama ili selima. Pomoćićete lokalnu privredu, na kraju krajeva. O klopi da ne pričamo.

Da li je zaista bitno što je neko podigao cene za smeštaj u Srbiji tokom pandemije? Možda tom nekom. Ne vidim kako to menja vaš život. Osim ako vam se baš tamo išlo. Ali sad vam se ne ide verovatno, tako da opet svejedno.

Želite da dobijete na mejl ovakve tekstove?

Prijavite se na mejling listu ako želite da vam sa vremena na vreme pošaljemo nove interesantne stvari

Hvala za prijavljivanje

Ups.. nešto je krenulo po zlu

Translate »