fbpx
Share

Zašto je mikro bilje zdrava hrana budućnosti?

  • 18 jula, 2020

Razlog broj jedan zašto je mikro bilje zdrava hrana budućnosti je taj što mikro biljke u sebi sadrže od 4 do 40 puta više svega nego njihovi imenjaci među odraslim biljkama. Zbog toga ih s pravom zovu super hrana budućnosti.

Razlog broj dva je to što svako ko je zainteresovan za hranu bogatu nutrijentima može da odgaji mikro biljke i na taj način obogati svoju ishranu ovim makro blagom.

Ukoliko želite da nabavite spremno mikro bilje za ishranu kontaktirajte autorku teksta

Imati cele godine sveže povrće koje ste sami gajili na svojoj polici pored prozora privilegija je koju vam ovo čarobno seme nesebično daje za minimum vaše pažnje i truda.

Mikro biljke

Rotkva sango, kres salata, grašak, crveni kupus i brokoli

Sad se već pitate šta je mikro bilje i kako se koristi ova zdrava hrana

Ovi zeleniši su izdanci biljaka koji se upotrebljavaju nakon izbijanja prvih listića. Uglavnom sve biljke na koje smo inače navikli možemo uzgojiti i kao mikro biljku (brokoli, kupus, salatu, mrkvu, vlašac, pšenicu, rotkvu, grašak…) samo na mnogo manjem prostoru, bez hemije i štetočina, jer vršimo berbu pre nego što se one inače počinju pojavljivati. Pri izboru semena bitno je da seme nije tretirano, to jest, da ima prefix „bio-“.

Ogromne količine vitamina C i antioksidansa te vlakana i minerala, od kojih najviše kalijuma i kalcijuma, pružaju vam potreban dnevni unos potreban za vaš organizam uz korišćenje male količine mikro bilja.

Gde i kako ga možete upotrebiti?

Jednostavno, spremno je za šišanje već posle 5 do 14 dana od sejanja. (Evo gde možete naručiti seme https://www.semesemena.co.rs/k/seme-za-mikrobilje) Makazama isečete biljku nekoliko milimetara iznad površine zemlje direktno na sendvič, omlet, pečeno meso, čorbe, salate… Pustite mašti na volju. Vremenom ćete već znati da kombinujete koja biljka vam najbolje ide uz koje jelo. Ukusi su različiti, a zbog intenziteta ukusa i boja koje vam ove male čarobnice pružaju učiniće da vam svaki zalogaj postaje magičan.

Mikro bilje na sendvičima

Sendviči sa mikobiljem

Ogromne količine vitamina C i antioksidansa te vlakana i minerala, od kojih najviše kalijuma i kalcijuma, pružaju vam potreban dnevni unos potreban za vaš organizam uz korišćenje male količine mikro bilja.

Ako vam još nije dosta razloga zašto ove džepne venere uvesti u svoj život na velika vrata i uvrstiti ih pod broj jedan u svoj stil života, možda vas ovo ubedi: ako znamo da se iz semena rađa život i imate priliku uneti ga u svoje telo, zar ćete tu priliku propustiti? U nekom od sledećih tekstova pokušaćemo objasniti detaljan proces proizvodnje mikro bilja. Neka vam hrana bude lek.

Više o našim uslugama ishrane moći ćete čitati u odeljku na našem sajtu Hrana koji je u pripremi.

Ukoliko želite da nabavite spremno mikro bilje za ishranu kontaktirajte autorku teksta na snezza@neobee.net ili na telefon +381 64 6800361

Autor: Snežana Petrović, saradnik sajta

Želite da dobijete na mejl ovakve tekstove?

Prijavite se na mejling listu ako želite da vam sa vremena na vreme pošaljemo nove interesantne stvari

Hvala za prijavljivanje

Ups.. nešto je krenulo po zlu

Translate »